МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

 

Одлични резултати на локалниот натпревар по англиски јазик

 

natprevar po angliski jazik

     На 20.03.2021 во Прилеп во организација на ELTAM (Ацосијација на наставници по англиски јазик на Мaкедонија), се одржа локалниот натпревар по англиски јазик за средните училишта.
     И овај пат нашите гимназијалци докажаа дека се најдобри.

Викторија Танеска од II7 клас освои прво место. Ментор на Викторија ѝ е професорката по англиски јазик Габи Пацаноска

Мартин Миланоски од I 3 клас освои второ место под менторство на професорката по англиски јазик Панде Танеска-Грабулоска

Никола Николоски од III 3 клас освои второ место, а

Бисера Николоска од III 7 клас освои трето место. Ментор на Никола и на Бисера им е професорката по англиски јазик Весна Илиеска

   Со ова постигнување, нашите ученици го обезбедија своето учество на регионалниот натпревар.

   Им посакуваме многу среќа и успех!
Објавено на: 24 Мар 2021

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија