МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Четири ученици ќе ја претставуваат гимназијата на државниот натпревар по хемија

 

natprevar po hemija

   Во услови на пандемија со физичко присуство во училиштата на Р.Македонија на ден 28—Мај -2021 год. со запазување на сите протоколи на заштита од Ковид 19 со печатени тестови и присуство на тестатори се одржа регионалниот натпревар по хемија во организација на СХТМ – Институт за хемија Скопје акредитиран од МОН.
   Според перцентилен ранг на државно ниво постигнати се следните резултати на учениците од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп

   Следните ученици се пласираа на државниот наторевар:

1. Виктор Костадиноски (III година) пофалница и
2. Теодора Петреска (III година) пофалница
Ментор на учениците им е проф. Ружа Ангелеска

1. Михаил Стојкоски (IV година) - втора награда
2. Матеј Звездакоски (I година) -пофалница
Ментор на учениците им е проф. Блаже Димески

   Од вкупно 259 кандидати од цела Македонија, за државниот натпревар се пласираа само 64 натпреварувачи во сите категории од прва до четврта година, меѓу кои и нашите Теодора, Виктор, Михаил и Матеј.
   Им посакуваме успех и на државниот натпревар!


Објавено на: 05 Јун 2021

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија