МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

 

Софија Гешоска, го освои второто место на државниот натпревар по биологија

 

второ место биологија

    

   И оваа учебна година, покрај сите предизвици со кои се соочуваме, постигнавме успеси во многу области меѓу кои и биологијата.

   Ученичката од втора година Софија Гешоска, под менторство на професор Софија Крстеска, постигна одличен резултат освојувајќи го второто место на државниот натпревар по биологија.

   Натпреварувањето течеше низ три фази: Општински натпревар, на кој Софија Гешоска освои второ место, регионален натпревар на кој Гешоска освои трето место и државен натпревар на кој го освои второто место.

   Државниот натпревар се одржа на 26 јуни, со физичко присуство  во просториите на Природно-математичкиот факултет во Скопје.

   Честитки! Само успеси да се нижат!


Објавено на: 30 Јун 2021

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија