МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Голем успех на гимназијалците на регионалниот натпревар по англиски јазик

сакаме англиски јазик  

На 07.05, во ООУ „Гоце Делчев“ Прилеп, се одржа регионалниот натпревар по англиски јазик, во организација на Асоцијацијата на наставници по англиски јазик на Македонија (ELTAM MK).

Нашите ученици постигнаа одлични резултати.

 

Во категоријата ученици во прва година:

II  Место - Илина Трпаноска, од I-7 клас.

III  Место - Милена Сваќароска, од I-7 клас.

Ментор им е проф. Кети Ефремоска

 

Во категоријата ученици во втора година:

I  Место - Софија Цветаноска, од II-8 клас.

Ментор на Софија ѝ е проф. Панде Грабулоска Танеска.

 

Во категоријата ученици во трета година:

I  Место – Марија Толеска, од III-1 клас.

II  Mесто – Ненад Кулески, од III-6 клас.

Ментор им е проф. Маринко Шлакески

 

Учениците се пласираа и ќе учествуваат на државниот натпревар.


Објавено на: 18 Мај 2022

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија