МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Четири награди на литературен конкурс

 

   На 1.11.2022 во библиотеката „Борка Талески“ се одржа Литературен конкурс кој опфаќаше рецитации и избор на најдобри прозни и поетски лични творби.

   Настапот на нашите ученици беше успешен со оглед на тоа што од таму се вратија со четири награди.

   Ученичката Дора Јованоска од I-7 клас освои ПРВО место за поетска лична творба, а Софија Ристеска од истиот клас го освои ВТОРОТО место рецитирајќи ја „Стерна“ од Конески.
   Ментор на двете ученички беше професорот Мартин Наумоски.

прво и второ

   Освоени се уште две втори места и тоа:

   ВТОРО место освои Тамара Ванеска од II -1 клас за поетска лична творба и Сара Пројческа II-7 клас, ВТОРО место за прозна лична творба.
   Ментор на Тамара и Сара е професорката Христина Кочоска. 

втори места

   Им честитаме на нашите ученици и ментори со надеж дека ова ќе биде почеток на уште една успешна година.

сите заедно


Објавено на: 10 Ное 2022

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија