МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијалците, победници на регионалниот
и на државниот натпревар по географија

сакам географија  

Регионален натпревар по географија

   На 24.04.2022 год. во просториите на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“-Прилеп се одржа регионалниот натпревар по географија.На овој натпревар учествуваа ученици од II  и III година под менторство на професорката Виолета П.Велкоска.Учениците ги постигнаа следниве резултати и се пласираа на државен натпревар.

III година

1.Софија Гешоска- I место

II година

1.Никола Бонески-I место

2.Давор Петрески-II  место

3.Михаел Матески-III место.

 

Државен натпревар по географија

   На 07.05.2022 год. во просториите на Природно -математички факултет во Скопје се одржа државниот натпревар по географија на кој што зедоа учество 80  учениците кои ги освоиjа првите три места на предходно одржаните регионални натпревари од сите средни државни и приватни училишта во Македонија. Учениците од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“- Прилеп под менторство на проф.Виолета П.Велкоска ги постигнаа следниве резултати:

III година

1.Софија Гешоска-  I место

II година

1.Никола Бонески- III место

2.Михаел Матески- II награда

3.Давор Петрески-  III награда


Објавено на: 17 Мај 2022

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија