МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Италијанска уметност од гледна точка на учениците од 21 век

   Гимназијалците ја одбележаа Неделата на италијанскиот јазик во светот. Тие поконкретно се запознаа со дел од италијанската традиција и култура, а учениците од трета година кои го изучуваат италијанскиот јазик, твореа ликовни дела во стилот на италијанската уметност. Активностите беа организирани од професорката по италијански јазик во нашата Гимназија, Габи Пацаноска во соработка со професорката по ликовна уметност Гордица Димитриевска Груеска.

италијанска недела 22 италијанска недела 22италијанска недела 22италијанска недела 22италијанска недела 22италијанска недела 22италијанска недела 22италијанска недела 22италијанска недела 22

 


Објавено на: 01 Ное 2022

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија