МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназиската машка кошаркарска екипа, трето место во Македонија!

трето место кошарка  

   Огромен успех постигна кошаркарската екипа на Гимназија „Мирче Ацев“ освојувајќи го третото место на државното првенство - Гимназијада 2022 која се одржа во Струмица на ден 12.05.2022 во организација на Федерацијата на училишни спортови на Македонија.

   Патот до успехот беше тежок. Гимназијалците изиграа многу натпревари и победија многу екипи освојувајќи го градското првенство и зонското првенство во Неготино. Следуваше регионално првенство во Гостивар на нај добрите екипи во западна Македонија каде Гимназија „Мирче Ацев“ беше шампион и воедно се пласира во најдобрите 4 екипи и право за настап на гимназијада.

   Ова е голем успех за Гимназија, учениците, професорот по спорт Дејан Стерјовски како ментор и за град Прилеп!

   Биди ГИМНАЗИЈАЛЕЦ и ТИ, биди дел од нај добрите!

струмица кошарка

екипа кошарка


Објавено на: 21 Мај 2022

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија