МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Општински натпревар по англиски јазик

Нашите гимназијалци меѓу најдобрите на општинскиот натпревар по англиски јазик

Eltam 22

   На19.03.2022 во организација на ELTAM МК (Ацосијација на наставници по англиски јазик на Мaкедонија), се одржа општински натпревар по англиски јазик за средните општински училишта.
   Нашите гимназијалци повторно докажаа дека се најдобри .

   Илина Трпаноска и Милена Свеќароска и двете од I7клас освоија втори места, под менторство на професорката по англиски јазик Кети Ефремоска.

   Михаил Матески од II7  и Софија Цветаноска од II8 клас освоија втори места. Ментор на Михаил и Софија  има е професорката по англиски јазик Панде Танеска - Грабулоска.

   Марија Толеска од III 1 клас освои прво место, а Ненад Кулескиод III 6 клас освои второ место. Ментор на Марија и на Ненад им е професорот по англиски јазик Маринко Шлакески.

     Им посакуваме многу среќа и успех и панатаму!!


Објавено на: 28 Мар 2022

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија