МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Вештите говорници, гимназијалци се натпреваруваа во ораторство, на уште една ораторска вечер.

 

   Училишниот парламент при СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ – Прилеп и оваа година успешно организира и реализира ораторска вечер, на која што право на учество имаа сите ученици на Гимназијата од I до IVгодина.

   Настанот се одржа на 30.03.2022 година во кино салата „Мис Стон“ во Прилеп. На овогодишната ораторска вечер се претставија седум гимназијалци, кои преку проза и поезија ги искажаа своите емоции, а се разбира ги покажаа и своите ораторски вештини.

   Темата на оваа ораторска вечер беше слободна, па секој од учесниците имаше можност да пишува дело, во кое слободно ќе ги искаже своите размислувања и чувства за одредена тема. Младите оратори беа оценети од страна на комисијата која ја сочинуваа професори од нашата Гимназија. Во состав на комисијата оваа година беа: Мартин Наумоски - проф. по Македонски јазик и Литература, Весна Паноска - проф. по Економија, Снежана Тодорческа - проф. по Социологија, Рубин Матески - проф по Филозофија и Рената Думбалоска- проф. по Македонски јазик и Литература.

   За најдобрите оратори беа доделени дипломи за освоено прво, второ и трето место. По изборот на комисијата, директорот на Гимназијата Димче Настоски им ги додели дипломите на најдобрите.

  •    Прво место на овогодишната ораторска вечер освои Сара Трајкоска- ученичка во II-2,
  •    Второ место освои Гордан Станоески- ученик во II-5  и
  •    Трето место освои Христина Весковска- ученичка во III-8.

   Преку ораторската вечер, нашите гимназијалци имаа можност да ја покажат својата талентираност, мотивираност и вештини, а најбитно од сè сите заедно уживаа во зборовите и мудрите мисли на своите соученици.

ораторска вечер Прилеп ораторска вечер гимназијалци
ораторска вечер гимназијалци 2022 ораторска вечер гимназијалци 2022
ораторска вечер комисија
ораторска вечер дипломи
ораторска вечер училишен парламент
 

Објавено на: 07 Апр 2022

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија