МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Пет награди на литературен конкурс

   

   Клубот на литературни творци од Прилеп, по повод Патронот на град Прилеп „Св.Никола“, организираше литературен конкурс за лични творби на слободна тема, во две категории: поезија и проза. Учество зедоа повеќе гимназијалци, а наградите кои беа доделени на 28.12.2022 година, им припаднаа на четворица ученици.

   Ученичката Вероника Кочоска од II-1 клас освои ПРВО место за прозна лична творба, а ученичката Тамара Ванеска од истиот клас освои двe награди: ВТОРО место за прозна лична творба и ВТОРО место за поетска лична творба. И двете ученички беа под менторство на професорката Христина Кочоска.

наградени литературен конкурс и менторот

   Ученичката Катерина Николоска од II- 7 клас, освои ТРЕТО место во категоријата прозна лична творба, под менторство на професорот Мартин Наумоски.

Награден ученик и менторот

   Освоено е уште едно ТРЕТО место во категоријата поетска лична творба, кое и припадна на ученичката Софија Оџаклиеска од I-6 клас, чиј ментор беше професорот Дарко Ристески.

Менторот со наградениот ученик за литература

   Им честитаме на учениците и менторите за освоените награди и им посакуваме тие да им бидат мотив за уште повеќе поетски и прозни креации во иднина!

наградени за литература и ментори


Објавено на: 31 Дек 2022

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија