МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Златен медал за Магдалена

   

   На 25.11.2022 во стрелиштето – „Р Е К“ Битола се одржа државно првенство во стрелаштво.

   Натпреварот беше организиран од Стрелачката федерација на Македонија и Федерацијата на училишен спорт на Македонија а учествуваа ученици од основните и средните училишта.

   Во голема конкуренција во категоријата средни училишта- женски, нашата ученичка од IV година Магдалена Ристеска освои прво место, златен медал, во дисциплината воздушна пушка.

magdalena strelastvo

prvo mesto diploma


Објавено на: 27 Ное 2022

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2023
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија