МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Промоција на ученик правобранител и неговиот тим

    Во гимназијата постепено се враќаат активностите кои две години беа откажани поради пандемијата.

   На ден 21.11.2022 во просториите на гимназијата се одржа промоција на ученикот правобранител Филип Тренкоски и неговиот тим Сара Соколоска и Јана Кокароска. Ова промоција имаше за цел да ги запознае учениците со функцијата на ученикот правобранител, правата и должностите на учениците и што е најважно да ги поттикне да пријавуваат секаков вид на прекршено право. Тоа беше реализирано преку презентација и активности со присутните гимназијалци, кои со задоволство и на доста интересен начин ги препознаваа своите права и должности.

ученик правобранител

ученик правобранител

ученик правобранител

ученик правобранител

ученик правобранител

ученик правобранител

ученик правобранител и неговиот тим

pravobranitel-2022


Објавено на: 27 Ное 2022

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија