МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Шест гимназијалци со резултатите од регионалниот натпревар, ќе одат на државниот натпревар по хемија

регионален натпревар по хемија

   После пласманот од општинските натпревари по хемија на 06-05-2022 год. се одржа регионалниот натпревар по хемија во конкуренција на ученици од Прилеп, Битола, Ресен и Демир Хисар.
На регионалениот натпревар по хемија се натпреваруваа 7 ученици од СОУ ГИМНАЗИЈА „МИРЧЕ АЦЕВ“ ПРИЛЕП од кои 6 се пласираа на државен натпревар. Посебно е за почит нивниот ангажман, успех и пласман на државниот натпревар затоа што овие ученици се едни од ретките во државава кои цели 2 години беа со онлајн настава.

   Под менторство на проф.Блаже Димески на државен натпревар се пласираа учениците од прва година:

1) Петар Мирчески - прва награда
2) Кристијан Узуноски - втора награда
3) Иван Кузманоски
4) Марија Бардакоска

   И под менторство на проф.Ружа Ангелеска Учениците:

1) Никола Бонески - втора година и
2) Елеонора Мицеска - четврта година.

  Со среќа и успех и на државниот натпревар кој ќе се одржи на 28 мај, на ПМФ - Институтот по хемија во Скопје.

  


Објавено на: 21 Мај 2022

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија