МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Сребрен медал за Матеј Звездакоски

    На 09 декември 2022 во ПОУ Јахја Кемал, општина Карпош, Скопје, во организација на Федерација на училишен спорт на Македонија, Агенција за млади и спорт и Шаховска федерација на Македонија, се одржа Државното првенство во шах за oсновни и средни училишта.
   Се играа седум кола по Швајцарски систем со темпо на игра 10’+5” (10 минути со бонификација од 5 секунди) по играч.

   Во категорија средни училишта учествуваа 44 млади шахисти од целата држава. Нашиот ученик во трета година, Матеј Звездакоски, го освои второто место и се закити со сребрениот медал.

Звездакоски - шах

Звездакоски второ место


Објавено на: 12 Дек 2022

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија