МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Бронзен медал за гимназијалецот Благој Рујаноски Стојановски

на Балканската олимпијада по информатика

 

   Од 25 до 29.11.2023 год. во Струмица, се одржа XVI Младинска балканска олимпијада по информатика.
   На олимпијадата се натпреваруваа 64 натпреварувачи од 13 држави. Меѓу нив, како еден од претставниците на Македонија беше и нашиот ученик Благој Рујаноски Стојановски.

   Благој  освои бронзен медал.
   Браво за Благој!

Благој Рујаноски Стојановски - бронзен медал балканска информатичка олимпијада

бронзен медал

blagoj bronzen medal

   Училишен ментор на Благој му е проф. Анета Стојческа, а подготвувач и водач на македонската екипа на олимпијадата беше д-р Емил Станков од ФИНКИ.

  Традицијата на постигнување на високи успеси по информатика продолжува. Нашите ученици информатичари секогаш се на врвот.

 

Фотографии: 
Официјална Facebook страница на Здружението на информатичарите на Македонија (ЗИМ)


Објавено на: 29 Ное 2023

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија