МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Девет награди на државниот натпревар по биологија

 

   На 27.05.2023 година, во просториите на ПМФ, се одржа Државен натпревар по биологија за ученици од средните училишта.
   На натпреварот учениците од гимназијата „Мирче Ацев“- Прилеп, во неколку категории, ги освоија следните награди.

Под менторство на проф. Милка Трајкоска:

  • Ивана Атанасоска - прва награда
  • Антонио Велкоски - втора награда
  • Елена Дамеска - втора награда
  • Теодора Конеска - втора награда
  • Марија Митреска трета награда
  • Мила Нанеска пофалница

Под менторство на проф. Петкана Цветкоска:

  • Давор Петрески - втора награда
  • Михаела Наумоска - трета награда
  • Михаил Матески - трета награда
  • Филип Танески - трета награда

биологија државен натпревар 2023

Браво за учениците и за менторите!    


Објавено на: 02 Јун 2023

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија