МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијалците освоија четири награди и две пофалници

на државниот натпревар по информатика

   На 25.03.2023 год. во просториите на ФИНКИ се реализира XXXIV Државен натпревар по информатика.

   Од гимназијата „Мирче Ацев“ Прилеп, учествуваа 6 ученици и ги постигнаа следните резултати:

1. Благој Рујаноски Стојановски (I – 4 клас) – I награда и доби ваучер од СЕМОС едукација во износ од 6000 ден.

2. Михаил Живковиќ (I – 5 клас) – II награда и доби ваучер од СЕМОС едукација во износ од 4000 ден.

3. Давор Димоски (II – 5 клас) – II награда

4. Петар Рујаноски Стојановски (II – 5 клас) – пофалница за успешно  учество

   Ментор на овие ученици е проф. Анета Стојческа

5. Иван Јованоски III – 6 клас – III награда

6. Никола Василески III – 6 клас – пофалница за успешно  учество

   Ментор на овие ученици е проф. Анкица Стеваноска Јанческа.

 

информатика - државен натпревар информатика 2023

натпревар информатика 2023 натпревар информатика 2023

натпревар информатика 2023

натпревар информатика 2023 прво место

натпревар информатика 2023 прво место

   Традицијата на успеси по информатика на учениците од нашата Гимназија продолжува.

   Браво за информатичарите и нивните ментори!


Објавено на: 27 Мар 2023

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија