МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Две први и едно второ место
на меѓународниот натпревар по латински јазик

 

   На 15.12.2023 во Прилеп се реализираше меѓународниот натпревар по латински јазик во организација на Euroclassica - ECCL - ELEX VESTIBULUM

   На натпреварот нашата Гимназија ја представуваа три ученици кои постигнаа одлични резултати:

  • Кузманоска Андријана - освои ПРВО МЕСТО
  • Спиркоска Ружица - освои ПРВО МЕСТО
  • Галева Симона - освои ВТОРО МЕСТО

  Ментор на учениците им е професорот по латински јазик Роберт Стојаноски.

две први и едно второ место по латински јазик

  Браво за учениците и за нивниот ментор!


Објавено на: 22 Дек 2023

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија