МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијалците од државниот натпревар по хемија се вратија со две втори награди

 

Државен натпревар по хемија 2023 

   На регионалниот натпревар по хемија кој се одржа на 06 мај 2023 год.во СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп за државен натпревар се пласираа учениците Марија Митреска и Георги Николоски од прва година под менторство на проф.Ружа Ангелеска и учениците Петар Мирчевски, Кристијан Узуноски, Марија Бардакоска и Марија Пенкоски ученици во втора година под менторство на проф.Блаже Димески.

   На државниот натпревар по хемија кој се одржа на 26 ти Мај 2023 год. во просториите на ПМФ ИНСТИТУТ ЗА ХЕМИЈА СКОПЈЕ, ученикот Георги Николоски од прва година под менторство на проф. Ружа Ангелеска освои втора награда со реализација од 92 % и Петар Мирчевски од втора година исто така втора награда со реализација од 96% под менторство на проф. Блаже Димески.
   Другите ученици се здобија со пофалници и сертификати за успешно учество на државениот натпревар.


Објавено на: 28 Мај 2023

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија