МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Доминација на гимназијалците на натпреварот по географија

 

    На 24.03.2023 год. во просториите на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп се одржа регионалниот натпревар по географија. На овој натпревар учествуваа ученици од I и III година под менторство на професорките Виолета П.Велкоска и Николина Ристеска и ученици од II година под менторство на професорката Анита Волческа.

   Учениците ги постигнаа следниве резултати и се пласираа на државен натпревар.

 III година

1.Никола Бонески- I место

II година

  1. Андреј Ѓорѓиески- I место
  2. Христијан Црвенкоски- II место
  3. Стефан Јошески – III место

I година

  1. Ивана Атанасоска – I место
  2. Софија Настоска- II место
  3. Ивана Итова- III место
  4. Ивона Топчиоска –III место

регионален географија

    Им поскауваме успех и на претстојниот државен напревар кој ќе се одржи во просториите на Природно - математички факултет во Скопје  на 13.05.2023 год.


Објавено на: 12 Апр 2023

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија