МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијалците ги собраа наградите на државниот натпревар по географија

 

   На 13.05.2023 година се одржа Државен натпревар по географија за средни државни училишта. На Државниот натпревар од гимназијата „Мирче Ацев“- Прилеп учество зедоа учениците Ивана Атанасовска, Ивона Топчиоска, Софија Настоска, Ивана Итова, Андреј Горѓиески, Христијан Црвенкоски, Стефан Јошески и Никола Бонески.

географија државен натпревар 2023

   На натпреварот ги постигнаа следните резултати:

  • Ивана Атанасоска од I-7 освои прво место. Ментор: Виолета Проскоска Велкоска
  • Ивона Топчиоска од I-5 освои прва награда. Ментор: Виолета Проскоска Велкоска
  • Софија Настоска од I-6 освои втора награда. Ментор: Виолета Проскоска Велкоска
  • Ивана Итова од I-6 освои трета награда. Ментор: Виолета Проскоска Велкоска
  • Андреј Горѓиески од II-5 освои трета награда. Ментор: Анита Волческа
  • Христијан Црвенкоски од II-5 доби пофалница. Ментор: Анита Волческа
  • Никола Бонески од III-7 доби пофалница. Ментор: Виолета Проскоска Велкоска

Објавено на: 27 Мај 2023

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија