МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијалци во Собранието на Република Македонија

  Филип Тренкоски, Сара Трајкоска, Рената Пусоска и Теодора Трајкоска, ученици во трета година во СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп, со професорите по социологија Снежана Тодорческа и Натали Илиоска беа дел од семинарот одржан во Собранието на Република Македонија на ден 31.01.2023. Семинарот беше наменет за ученици од средните училишта во РМ. Преку содржините прилагодени за нивната возраст, учениците ги утврдуваат и прошируваат своите знаења за парламентарната демократија и нејзиниот историски развој во Македонија, за работата на Собранието, изборот на народните претставници, донесување на закони и слични теми.

гимназијалци во парламентот на РМ гимназијалци во парламентот на РМ гимназијалци во парламентот на РМ гимназијалци во парламентот на РМ гимназијалци во парламентот на РМ гимназијалци во парламентот на РМ гимназијалци во парламентот на РМ гимназијалци во парламентот на РМ гимназијалци во парламентот на РМ

 


Објавено на: 07 Фев 2023

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија