МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијалци во посета на Витаминка

 

гимназијалци во витаминка 2023

   И оваа година, прилепските гимназијалци и професорката по хемија Христина Манческа, како дел од проектната активност по хемија, ги посетуваат прилепските производни капацитети во кои има хемиски лаборатории односно во кои се вршат хемиски анализи. При посетите учениците имаат можност да ги прошираат знаењата и да стекнат нови знаења за начинот на производство, хемиските анализи, апаратурата во лабораториите и работата во истите. 

   Учениците од прва година, од природно-математичкото подрачје комбинација Б, ја посетија Витаминка.

пред витаминка


Објавено на: 11 Ное 2023

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија