МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Имам став

  Учениците од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ под менторство на професорите по социологија Снежана Тодорческа и Натали Којев беа дел од едукативната активност „Имам став“ за ученици од средните училишта која што се одржа на 28-ми март во Собранието на Република Македонија.

   Едукативната активност „Имам став“ претставува симулација на процесот на разгледување предлог закон во рамките на Собранието и истата е од натпреварувачки карактер. За оваа активност учениците од нашата Гимназија разгледуваа и донесуваа решенија за темите „Прекумерна употреба на социјалните мрежи и интернет од страна на младите” , „Иселување на младите“ и „Реформи во образованието“. Дебатите беа оценувани од страна на комисија во која беа вклучени и пратеници.

   Целта на одржување на оваа едукативна активност е приближување на работата на Собранието на Република Македонија и процесот на донесување на закони до младата популација.

во големата сала на парламентот гимназијалци во парламентот гимназијалци во парламентот гимназијалци во парламентот гимназијалци во парламентот гимназијалци во парламентот гимназијалци во парламентот

 


Објавено на: 31 Мар 2023

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија