МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Поблиски до италијанската уметност и култура

 

на кино италијански кратки филмови

   Околу 50  ученици од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп кои ги изучуваат италијанскиот јазик и културата и драмски уметности заедно со професорката Габриела Пацаноска го посетија меѓународниот фестивал за краткометражни филмови „Winter Apricots Festival“, што се одржа во Прилеп од 14 до 16 декември.

   Италијанската амбасада учествуваше со ревија на италијански краткометражни филмови доделени од Италијанскиот Центар за краткометражен филм од Торино, како дел од специјалната програма насловена „Италијанска колекција на кратки филмови“.

   Ревијата на италијански кратки филмови ја отвори Заменикот шеф на мисија, д-р Марио Де Роза.

амбасада на италија заменик

сите на фестивалот

филм


Објавено на: 24 Дек 2023

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија