МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Две втори места за лични творби

 

две втори награди 

   На конкурсот за најдобра лична творба што го распиша Клубот на литературни творци по повод Свети Никола, патронот на нашиот град, гимназијалците:

Лаура Кајџаноска со личната творба  „Изгубени мугри“ во категорија поезија го освои второто место.

Андреј Вршкоски со личната творба „Писмото од Треблинка“ во категорија проза го освои второто место.

   Ментор на учениците им е професорот по македонски јазик и литература Филип Ристески.

   Честитки за нашите вредни ученици и нивниот ментор.


Објавено на: 24 Дек 2023

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија