МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Сребрен медал по информатика

 

   На 25 и 26. 04. 2023 год. во просториите на ФИНКИ во Скопје, се реализира 26-тата Македонска олимпијада по информатика.
   Натпреварувачите се натпреваруваа во два дена.

   Гимназијалецот Благој Рујаноски Стојановски освои сребрен медал, а Михаил Живковиќ доби пофалница за успешно учество.

Благој Рујаноски Стојановски - сребрен медал информатичка олимпијада Михаил олимпијада информатика

   Ментор на учениците им е проф. Анета Стојческа.

  Со постигнатиот резултат, гимназијалците ја продолжуваат традицијата на постигнување на високи успеси по информатика.


Објавено на: 01 Мај 2023

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија