МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Одлични резултати на општинскиот натпревар по хемија

општински натпревар по хемија

  Според официјалните резултати од општинскиот натпревар по хемија кој и оваа година беше онлајн со физичко присуство, учениците на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп постигнаа одлични резултати, со оглед на тоа што и пласманот е според перцентилен ранг на државно ниво т.е. според бодовите од најдобриот ученик од генерацијата во соодветната категорија.
   Од вкупно 7 ученици кои се натпреваруваа во прва категорија за регионален натпревар се пласираа 6 ученици и тоа:

1. Георги Николоски
2. Марија Митреска
3. Мила Нанеска
4. Елена Дамеска
5. Софија Настоска и
6. Дора Иваноска,
и ученичката Маја Спиркоска од трета категорија сите под менторство на проф.Ружа Ангелеска.

Од вкупно 6 пријавени ученици од втора категорија под менторство на проф.Блаже Димески на регионален натпревар се пласираа 4 ученици и тоа:

1. Марија Бардакоска
2. Марија Пенкоски
3.Кристијан Узуноски и
4. Петар Мирчевски кој е директно пласиран како член кој се подготвува за олимпискиот тим по хемија.


Објавено на: 05 Мар 2023

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија