МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијата, домаќин на

општинскиот натпревар по англиски јазик

 

Колегијална фотографија англиски

      На 18.03 2023 нашето училиште беше домаќин на општинскиот натпревар по англиски јазик за средните училишта од Прилеп, Битола и Демир Хисар, во организација на ЕЛТАМ.

   Од вкупно пријавени шест ученици од нашето училиште, сите се пласираа за претстојниот регионален натпревар.

   Честитки за:

- Михаил Живковиќ I-4 освоено ПРВО место
- Мила Ивановиќ I-4 освоено ВТОРО место
  Ментор: проф. Весна Илиеска

- Илина Трпаноска II-7 освоено ВТОРО место
- Филип Темелкоски II-5 освоено ВТОРО место
  Ментор: проф. Кети Ефремоска Наумоска

- Михаел Матески III-6 освоено ПРВО место
- Софија Цветаноска III-8 освоено ПРВО место
  Ментор: проф. Панде Грабулоска Танеска

   Им посакуваме успех на претстојниот регионален натпревар.


Објавено на: 18 Мар 2023

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија