МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Прва награда на државниот натпревар по биологија

 

   Во организација на Друштвото на биолози, на 28.04.2023 година во просториите на Природно-математичкиот факултет се одржа Државниот натпревар по биологија.

   Ученичката Софија Гешоска од IV-7клас, под менторство на професорката Софија Крстеска, на државниот натревар по биологија ја освои Првата награда.

Прва награда на државниот натпревар по биологија

   Талентот, вложениот труд и посветеноста на ученичката во низата од четиригодишното средно образование секогаш со вреднуваше со освоени места на државните натпревари.
   Успесите на Софија Гешоска се синоним на тоа дека СОУ Гимназијата „Мирче Ацев“ е расадник на знаењето од каде произлегувааат успешни млади интелектуалци во сите сфери на општеството.


Објавено на: 04 Мај 2023

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија