МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијалецот Матеј Звездакоски го освои првото место
на државнoто првенство во шах 

 

  На ден 20.12.2023 се одржа Државното првенство во шах за средни училишта во организација на Федерација на училишен спорт на Македонија (ФУСМ) на коe учество зедоа 60 ученици од целата држава.

   Се играа шест кола по Швајцарски систем со темпо на игра 10’+5” (10 минути со бонификација од 5 секунди) по играч.

   Нашиот ученик Матеј Звездакоски го освои првото место и се закити со златниот медал.

прво место звездакоски

прво место за Матеј вездакоски, државно првенство во шах 2023

   Гимназијалецот Матеј Звездакоски е редовен учесник на државните и меѓународните шаховски натпревари и секогаш е во самиот врв.

   Браво за Матеј!  


Објавено на: 22 Дек 2023

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија