МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Шампионски ракометен поход на гимназијалците

 

rakomet prvo mesto

   Општинските натпревари по ракомет во машка конкуренција кои се одиграа на ден 20.11.2023 беа многу возбудливи и интересни за следење. Настап имаа екипите од „СОУ Р.Р.Ричко“, „СОУ Ѓорче Петров“ и Гимназија „Мирче Ацев“.

   Во позитивна и коректна спортска атмосфера, екипата од гимназијаците шампионски го заврши финалето и покрај тешката битка која се водеше на терен со екипите од другите училишта кои важеа за фаворити на хартија пред почетокот на турнирот.

   Ова е составот на шампионскиот тим:

1.Андреј Христоски;
2. Давид Димоски;
3. Давор Петрески;
4. Михаил Ѓорѓиоски;
5. Лука Калески;
6. Михаел Матески;
7. Доријан Алавантија;
8. Михаил Шопески;
9. Дамјан Илијески;
10. Леонид Богданоски;
11. Матеј Николоски;
12. Бобан Вренцоски;
13. Јован Соколоски;
14. Антонио Крстески;
15. Христијан Црвенкоски;
16. Филип Таневски - капитен

   Честитки за средношколците од сите училишта за ферската игра.

rakomet prvo mesto

   


Објавено на: 21 Ное 2023

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија