МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијалците од „Мирче Ацев“

со одлични резултати на регионалниот натпревар по англиски јазик

 

regionalen-angliski

    На 08.03 2023 гимназијата беше домаќин на регионалниот натпревар по англиски јазик за средните училишта од Прилеп во организација на ЕЛТАМ.

   Од вкупно пријавени пет ученици од нашето училиште, сите се пласираа за претстојниот државен натпревар кој ќе се одржи на 06.05.2023 во Скопје.

   Честитки за:

  •    Михаил Живковиќ I-4 освоено ПРВО место
  •    Мила Ивановиќ I-4 освоено ПРВО место

   Ментор: проф. Весна Илиеска

  •    Илина Трпаноска II-7 освоено ВТОРО место

   Ментор: проф. Кети Ефремоска Наумоска

  •    Михаел Матески III-6 освоено ПРВО место
  •    Софија Цветаноска III-8 освоено ПРВО место

   Ментор: проф. Панде Грабулоска Танеска

   

   Им посакуваме успех на претстојниот државен натпревар.


Објавено на: 11 Апр 2023

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија