МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Трета награда на државниот натпревар по математика

 

    На 01.04.2023 година на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа 46-тиот Државен натпревар по математика за учениците од средните училишта. На натпреварот учествуваа учениците Георги Николоски и Михаил Живковиќ од прва година, Филип Темелкоски од втора година и Иван Јованоски од трета година.

   На натпреварот ги освоија следните награди:

  • трета награда Филип Темелкоски од втора година ментор проф. Антонија Г. Петкоска.

   Со освоената награда, Филип Темелкоски, на 09 април, учествуваше на XXX Македонска математичка олимпијада за учениците од средно образование.

treta-nagrada

  • пофалници освоија: Иван Јованоски од трета година, со ментор проф. Афродита Стефаноска и Михаил Живковиќ од прва година, со ментор проф. Евгенија Нешкоска

трето место државен натпревар математика 2023

Честитки за учениците и нивните ментори.


Објавено на: 11 Апр 2023

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија