МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Трето и четврто место во стрелаштво

 

   На 07.12.2023 во Битола, во организација на Федерација на училишен спорт на Македонија во соработка со УСУС Битола и Стрелачките клубови „ГСК Пелистер“ и „РЕК - Битола“ се одржа Државен турнир во стрелаштво со воздушна пушка за основни и средни училишта. На турнирот се натпреваруваа 32 ученици од Македонија.

стрелаштво 2023 Битола

   Нашите гимназиски натпреварувачи постигнаа одличен резултат.

   Во категоријата средни училишта (женски) Ива Димоска го освои третото место - бронзен медал, а Сара Пројческа беше четврта.

трето место доделување дипломи

ива и сара

   Браво за постигнатиот успех!

   Ваквиот резултат покажува дека гимназијалците традиционално го негуваат овој спорт во кој секогаш се на врвот.


Објавено на: 09 Дек 2023

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија