МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Во гимназијата се одржа работилница на француски јазик

работилница француски

   На 19 октомври, во гимназијата „Мирче Ацев“, се одржа работилница на француски јазик, како дел од регионалниот проект „Учиме и создаваме поинаку“. Целта на работилницата беше преку иновативни методи на учениците да им се доближи францускиот јазик и на креативен и забавен начин учениците да научат нешто повеќе за францускиот јазик и култура.

работилница

работилница француски гимназија

   Во работилницата учествуваа ученици од IV година чиј професор по француски јазик е Мирјана Бошковска. Со работилницата раководеа гостинот од Франција, кореографот Давид Ролан, заедно со неговата асистентка Леа.

учиме создаваме

   Оваа ученичка активност, беше реализирана во соработка со Француската алијанса во Битола и Центарот за културна деконтаминација.

rabotilnica na francuski

 Во гимназијата се одржа работилница на француски јазик 


Објавено на: 25 Окт 2023

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија