МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Уште еден голем успех во шах на Матеј Звездакоски

  На 26.02.2023 година во Скопје се одржа Отворен меѓународен турнир во забрзан шах „АЛКАЛОИД 2023“ на кој учествуваа 227 шахисти од повеќе држави.
  Нашиот ученик во трета година, Матеј Звездакоски, го освои првото место закитувајќи се со златниот медал во категорија до 18 години. Во сениорска конкуренција, односно во вкупен пасман од сите 227 шахисти, Матеј заврши на делба на 6-то место со освоени 7 поени од 9 партии (10-то место според дополнителни критериуми).

прво место звездакоски


Објавено на: 28 Фев 2023

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија