МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијалците го посетија прилепскиот музеј

 

   Денес, 18.04,2023 год. учениците од гимназијата го посетија Музејот од Прилеп, кој имаше организирано отворен ден. Учениците го посетија музејот за време на часот по ликовна уметност, со цел да се запознаат со културата и уметноста во нашиот град и пошироката околина, од најстари времиња до денес.

   Посетени беа неколку поставки од културното и уметничко наследство на Македонија во Прилеп и Прилепско, кои побудија голем интерес кај учениците.

гимназијалци уметници во музеј гимназијалци уметници во музеј гимназијалци уметници во музеј гимназијалци уметници во музеј гимназијалци уметници во музеј гимназијалци уметници во музеј гимназијалци уметници во музеј


Објавено на: 18 Апр 2023

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија