МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Две први места на регионалниот натпревар по англиски јазик

 регионален angliski

   Гимназијата беше домаќин и на регионалниот натпревар по англиски јазик за средните училишта. Натпреварот се одржа на 13.04.2024, а  организатор на истиот е ELTAM МК (Ацосијација на наставници по англиски јазик на Мaкедонија).

   Во конкуренција на ученици од средните училишта од Прилеп и од Македонски Брод, од нашето училиште за државниот натпревар се пласираа:

  • Ивана Атанасоска од II-7 која освои прво место и
  • Мила Ивановиќ од II-4 која исто така освои прво место

   Ментор на ученичките им е професорката Весна Илиеска.

   Многу среќа и успех на државниот натпревар кој ќе се одржи во Скопје на 11.05.2024!


Објавено на: 17 Апр 2024

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија