МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијалците постигнаа уште еден голем успех по физика

 државен физика 2024

   На државниот натпревар по физика кој се одржа на 20-ти април во просториите на ПМФ – Скопје во организација на Друштвото на физичари на Република Македонија. Учениците од Гимназијата „Мирче Ацев“ - Прилеп освоија награди и пофалници.

  • Михаил Ѓорѓиески од прва година освои трета награда; ментор – професор Соња Димовска
  • Георги Николоски од втора година, освои трета награда; ментор – професор Марина Попоска

   Софија Димитриеска од прва година доби пофалница; ментор - професор Соња Димовска

   Теодора Крстеска од прва година доби пофалница; ментор - професор Соња Димовска

   Андреј Вршкоски од прва и Ивана Атанасоска од втора година имаа успешно учество.

   Честитки за натпреварувачите и менторите!


Објавено на: 26 Апр 2024

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија