МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Врвен успех на државниот натпревар по информатика

   државен првак

   На 23.03.2024 год. се одржа XXXV– от државен натпревар по информатика на ФИНКИ-Скопје.

   Од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп учествуваат 6 ученици и ги постигнаа следните резултати:

  • Михаил Ѓорѓиески I-5 – трета награда
  • Иван Јованоски IV-6 – трета награда и стипендија за бесплатно школување на ФИНКИ

Ментор: Анкица Стеваноска Јанческа

 

  • Благој Рујаноски Стојановски II-5 – прва наградаи прво место со најдобри резултати од сите натпреварувачи од целата држава, за што доби ваучер од СЕМОС едукација и главната награда „Мендо“
  • Михаил Живковиќ II-4 – трета награда
  • Давор Димоски III-5 - пофалба за успешно учество
  • Петар Рујаноски Стојановски III-5 – трета награда

Ментор: Анета Стојческа

Од натпреварот по информатика 2024

Од натпреварот по информатика 2024

Од натпреварот по информатика 2024

Од натпреварот по информатика 2024

Од натпреварот по информатика 2024

Од натпреварот по информатика 2024

   БРАВО !!!


Објавено на: 27 Мар 2024

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија