МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Креативните гимназијалци со две награди за најдобра маска

 прочка 24

   На 15 март се оддржа традиционалната изложба на маски во Центарот за култура „Марко Цепенков“ која покрај уметнички има и натпреварувачки карактер.

   Поставени беа над 400 маски изработени од вештите раце на учениците од основните и средните училишта заедно со нивните ментори.

на изложба 24

   Од нашата гиманзијата изложени беа маските на учениците: Евгенија Димитриовска, Јована Стојаноска, Филип Зографоски, Матеј Бунтески, Маја Гулабоска, Андреј Вршкоски, Михаела Андриеска, Дора Иваноска и Александар Велјаноски.

првонаградената маска на Евгенија

трето месо, маска изработена од Андреј

   Награди во категорија за средни училишта освоија учениците:

•   Евгенија Димитриовска- ПРВО МЕСТО
•   Андреј Вршкоски-ТРЕТО МЕСТО

      Ментор на учениците им е професорката по ликовна уметност Гордица Димитриевска Груеска.

наградени и менторот


Објавено на: 19 Мар 2024

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија