МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Вора и трета награда на државниот натпревар по математика

 

 државен математика 2024

   На 30.03.2024 год. во Скопје се одржа државниот натпревар по математика за ученици од средните училишта.

   Учениците од Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп постигнаа одличен успех. Освоија две награди, обезбедија пласман на престојната математичка олимпијада и добија две пофалници за успешно учество на натпреварот,

   Михаил Живковиќ од втора година освои втора награда и се пласира на Македонската математичка олимпијада.
   Ментор Евгенија Нешкоска.

   Иван Јованоски од четврта година освои трета награда  и се пласира на Македонска математичка олимпијада.
   Ментор Афродита Стефаноска.

   Михаил Ѓорѓиески и Софија Димитриеска од прва година добија пофалници за успешно учество на натпреварот.
   Ментор Маријана Спиркоска.

математика 24


Објавено на: 09 Апр 2024

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија