МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Бронзен медал на Македонската математичка олимпијада

 

olimpijada matematika

   На 07.04.2024 год. во Скопје на ПМФ се одржа Македонската математичка олимпијада на која учествуваа Михаил Живковиќ од втора година под менторство на проф. Евгенија Нешкоска и Иван Јованоски од четврта година, под менторство на проф. Афродита Стефаноска.

   На олимпијадата, Михаил Живковиќ освои бронзен медал.

   Честитки!


Објавено на: 15 Апр 2024

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија