МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Петар Мирчевски и оваа година ќе ја претставува Македонија
на меѓународните олимпијади по хемија

 

teoretski-del-natprevar

   На 28 и 29 февруари во просториите на ПМФ- Институт за хемија се одржа вториот селекционен натпревар по хемија, на кој се решаваше кои ученици ќе бидат во тимот кој ќе ја претставува Македонија на меѓународните олимпијади по хемија во 2024 година. Првиот натпреварувачки ден беше теоретскиот дел, кој траеше 5 часа а следниот ден практичниот, лабораториски дел.

prakticen-del-hemija-natprevar

   Конечни резултати од македонската хемиска олимпијада:

1. Петар Мирчевски СОУГ„Мирче Ацев" Прилеп

2. Марио Ванчоски СОУГ „Славчо Стојменски'' Штип

3. Иван Костевски СОУГ „Славчо Стојменски'' Штип

4. Јусуф Луш СУГС „Орце Николов“ Скопје

   Ментор на Петар му е професорот по хемија Блаже Димески.

   На Петар и на останатите им посакуваме многу успеси и да го повторат и надминат ланскиот успех.


Објавено на: 09 Мар 2024

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија