МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијата домаќин на општинскиот натпревар по англиски јазик

 натпревар англиски гимназија 24

   На 16.03.2024 во организација на ELTAM МК (Ацосијација на наставници по англиски јазик на Мaкедонија), се одржа општински натпревар по англиски јазик за средните општински училишта од

Прилеп и Македонски Брод.

   Нашите гимназијалци повторно докажаа дека се најдобри.

   Ивана Атанасоска од II-7 освои прво место, Мила Ивановиќ од II-4 освои второ место, под менторство на професорката Весна Илиеска.

   Константин Младеновски од III-2 освои второ место, Филип Темелкоски од III-5 освои трето место, под менторство на професорката Кети Ефремоска Наумоска, воедно и локален координатор за

средните училишта во Прилеп.

   Многу среќа и успех на регионалниот натпревар кој ќе се одржи на 13.04.2024!


Објавено на: 19 Мар 2024

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија