МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијалците успешни на општинскиот натпревар по хемија

 општински natprevar хемија

   На 23.02.2024 год. во нашата Гимназија се одржа општинскиот натпревар по хемија за ученици од средните училишта.

   Од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп во различни категории учествуваа 15 ученици.

   Во категоријата ученици од прва година, под менторство на проф.Христина Манческа, постигнати се следните резултати:

 • Ева Петреска - III награда
 • Софија Димитриеска - III награда
 • Теодора Крстеска - III награда
 • Михаил Ѓорѓиески - пофалница за успешно учество
 • Илин Ристески - пофалница за успешно учество
 • Сара Ацеска - пофалница за успешно учество
 • Андреј Вршкоски - учество
 • Ева Јашмакоска - учество
 • Марија Спиркоска - учество
 • Ана Јовановска - учество
 • Марија Апостолоска - учество

   Во категоријата ученици од втора година, под менторство на проф.Ружа Ангелеска, постигнати се следните резултати:

 • Георги Николоски - II награда
 • Марија Митреска - II награда

   Во категоријата ученици од трета година, под менторство на проф.Блаже Димески, постигнати се следните резултати:

 • Кристијан Узуноски - пофалница за успешно учество
 • Христијан Илијоски - пофалница за успешно учество

   Учениците со освоена награда или пофалница за успешно учество обезбедија учество на регионалниот натпревар.

   Покрај овие ученици, директен пласман на престојниот регионален натпревар обезбеди и Петар Мирчевски, кој минатата година освои бронзен медал на светската олимпијада по хемија во Швајцарија.


Објавено на: 23 Мар 2024

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија