МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијалците, успешни на општинскиот натпревар по математика

   нарпреварувачи математика

   Во петокот, на 02.02.24 во просториите на гимназијата се одржа општински натпревар по математика. На истиот нашите ученици ги постигнаа следните резултати:

   I година

  • Михаил Ѓорѓиески-II награда
  • Димитриеска Софија-III награда
  • Свеќароска Ева-пофалница
  • Котески Стефан -пофалница

   Ментор на учениците им е професорката Маријана Спиркоска

   II година

  • Живковиќ Михаил I награда
  • Николоски Георги - пофалница

   Ментор на учениците им е професорката Евгенија Нешкоска

   IV година

  • Јованоски Иван-пофалница

   Ментор на ученикот му е професорката Афродита Стефаноска

   Учениците Петреска Матеја, Зографски Филип, Јанкоски Михаил и Гаврил Василески учествуваа на натпреварот.


Објавено на: 03 Фев 2024

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија