МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијалците на самиот врв на државниот натпревар по географија

државен натпревар географија 2024

   На 26.04 во просториите на Природно научниот факултет во Скопје, се одржа државниот натпревар по географија, на кој учествуваа и ученици од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп кои ги постигнаа следните резултати:

 

   Под менторство на проф. Виолета Проскоска Велкоска:

   Втора година:

  • Софија Настоска - I место
  • Ивана Атанасоска - II место

   Прва година:

  • Андреј Вршкоски - прва награда
  • Марија Апостолоска - втора награда

Ивона Топчиоска и Ивана Итова - успешно учество

   Под менторство на проф. Александра Ристевска:

   Прва година:

  • Ненад Талески - прва награда
  • Ева Јашмакоска - втора награда
  • Тамара Бабаноска  - пофалница

Симона Тасеска - успешно учество

   Гимназијата „Мирче Ацев“ има традиција на успеси по географија. Тоа го докажуваат и овие ученици со своите ментори.

   БРАВО за учениците и за менторите!


Објавено на: 18 Мај 2024

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија